Villámgyors kinder torta
2018.01.11

Ez a sajttorta a világ legegyszerűbb, leggyorsabb és legcsokisabb tortája. Elhiheted, imádni fogod! :)
Hozzávalók:
28 cm átmérőjű tortaformához:
- 2 cs Győri édes teljes kiőrlésű kakaós keksz
- 50 g olvasztott vaj
- 500 g mascarpone
- 200 g fehér csokoládé
- 100 g tejcsokolásé
- 100 g étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
- tetejére díszítéshez minden, ami Kinder :)
Elkészítés
- A kakaós kekszet daráld apróra, legegyszerűbb géppel, de persze a sodrófás-zacskós megoldás is tökéletes.
- Az így kapott morzsalékot a felolvasztott vajjal jól gyúrd össze.
- Nyomkodd a tortaforma aljába a masszát, majd tedd hűtőbe. Amíg dermed, készítsd el a krémet.
- Két lábasban lévő lobogó vízre lesz szükséged. Az egyik forró víz felé tedd az étcsokit és a tejcsokit olvadni, a másik felé a fehér csokit.
- Közben verd kemény habbá a habtejszínt.
- Ha megolvadtak a csokik, jöhet a mascarpone. A felét keverd sima állagúra a tej- és étcsokival, a másik felét a fehér csokival.
- A felolvadt csokikhoz oszd ketté a felvert habtejszínt. Felét keverd a tej-étcsokis masszához, a másik felét a fehér csokishoz.
- Az így kapott fehér csokis masszát oszlasd el a tortaalapon, és ennek a tetejére mehet a tej-és étcsokis keverék is.
- Egy villa segítségével forgasd kicsit össze a két réteget, hogy márványos kinézetet kapjon.
- A torta tetejére tetszés szerint pakolgasd fel a finomabbnál finomabb csokikat.
- Ha ezzel megvagy, tedd hűtőbe a tortát, és kész is vagy. :)
- TIPP: Érdemes a tortát 1 nappal a tálalás előtt elkészíteni, hogy jól áthűljön
és összeálljon.