Triplán sajtos carbonara, avagy a hét sztárja

2018.01.27

Párom mindig azt mondja, hogy a tészta akkor jó, ha több állag találkozik benne. Ropogós felső réteg, lágy szósz és al dente tészta. Ez az étel épp ilyen. Egyszerű carbonara-nak indult, de valami sokkal jobb lett belőle, íme:

Hozzávalók:

  • 50 dkg (friss) tagliatelle
  • 20 dkg császárszalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 cs carbonara alap
  • 2 dl főző tejszín
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 db tömlős sajt
  • 15 dkg füstöt sajt
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés

  1. Először főzd meg a tésztát. Tegyél fel egy lábasban vizet főzni, sózd meg, mikor forr, tedd a lobogó vízbe a tésztát, és néhány perc alatt főzd meg, majd szűrd le.
  2. Amíg elkészül a tészta, készítsd el a carbonara-t.
  3. Aprítsd fel a császárszalonnát és a fokhagymát, majd pirítsd meg őket az olívaolajon. Először a szalonnát, majd félidőben a fokhagymát tedd a serpenyőbe.
  4. A carbonara alapot keverd össze a tejszínnel, majd öntsd a szalonnára. (Általában nem használok alapokat, porokat, annyira nem szeretjük őket... egyedül a carbonara készítésekor szoktam használni, de mint mindent, ezt is feltuningolom kicsit :))
  5. A tojásokat egyesével üsd fel egy tálba, majd egy villa segítségével verd fel őket, és öntsd a szószhoz.
  6. Főzd össze a hozzávalókat addig, míg kissé össze nem áll az egész. Ízesítsd ízlésed szerint kis sóval és borssal.
  7. Ha úgy ítéled meg, hogy készen vagy, összeértek az ízek, akkor keverd össze a szószt a leszűrt tésztával, és 1 percig pirítsd össze őket.
  8. Ha egyszerű carbonara-ra vágysz, reszelj bele még egy kis sajtot, hogy még lágyabb legyen az állaga és intenzívebb az íze, és kész is vagy. :)
  9. Én ennél a pontnál kicsit tovább mentem, - párom kérésére - kicsit tovább gondoltam a történetet. Ha hozzám hasonlóan tuningolnál rajta még egy kicsit, olvass tovább.
  10. Tehát... melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
  11. Olívaolajjal kenj ki egy sütőtálat, és halmozd bele a carbonara-t
  12. A tömlős sajtot keverd bele a tésztába, majd szórd meg az egészet a füstölt és trappista sajtokkal, és csurgass a tetejére egy kis olívaolajat is.
  13. Tedd a meleg sütőbe, és süsd addig, míg a sajt meg nem barnul a tetején, ez kb. 20 perc.
  14. Ennyi, kész is vagy. Próbáld ki, hidd el imádni fogod! :)
© 2018 Farkas Beáta. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el