Triplacsokis sajttorta a mihamarabbi tavasz reményében

2018.02.06

Egyik kedves kolléganőm szülinapja volt mostanában, így egyértelmű volt számomra, elérkezett az én időm, készíthetek valami finomat, és mikor vásárlás közben rátaláltam ezekre a csodálatos kis ehető virágokra, egyből tudtam, nah ez az, amit kerestem, tudtam, milyen tortát kell készítenem :)

Hozzávalók:

28 cm átmérőjű tortaformához:

  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • pár löttyintés vanília aroma
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • pár löttyintés rum
  • 2 ek olaj (1 ek a tésztába és 1 ek a csokimázhoz)
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • pici só
  • 500 g mascarpone
  • 200 g tejcsokolásé
  • 250 g étcsokoládé (200 g a krémhez és 50g a torta tetejére)
  • 2 dl habtejszín
  • díszítéshez: ehető árvácskák és csokidara

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Először a piskótát készítsd el, válaszd ketté a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá egy pici sóval, a sárgáját pedig keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a vanília aromával, a vaníliarúd kikapart belsejével, a rummal és az olajjal.
  3. Keverd össze a száraz hozzávalókat is: a lisztet, a kakaót és a sütőport.
  4. A tojás sárgájás masszához keverd hozzá a száraz hozzávalókat, az így kapott kicsit keményebb masszát lazítsd fel a felvert tojásfehérje 1/4-ével, ezt még nyugodtan teheted kicsit erőteljesebb mozdulatokkal is.
  5. A maradék fehérjét óvatosan forgasd a masszába.
  6. A tésztát halmozd bele a sütőpapírral kibélelt tortaformába, és mehet a sütőbe kb. 25 percre, de tűpróbával ellenőrizd, kellőképpen átsült-e a tészta.
  7. A krém elkészítéséhez két lábasban lévő lobogó vízre lesz szükséged. Az egyik forró víz felé tedd az étcsokit, a másik felé pedig a tejcsokit.
  8. Míg a csoki olvad, verd kemény habbá a habtejszínt.
  9. Ha megolvadtak a csokik, jöhet a mascarpone. A mascarpone felét keverd sima állagúra az olvadt tejcsokival, a másik felét pedig az olvadt étcsokival.
  10. A krémhez oszd ketté a felvert habtejszínt is. Felét keverd a tejcsokis masszához, a másik felét az étcsokishoz.
  11. Az így kapott étcsokis masszát oszlasd el a kihűlt piskótán, ennek a tetejére halmozd a tejcsokis keveréket, simítsd el a krém felszínét.
  12. A maradék (50 g) étcsokit vízgőz felett olvaszd fel 1 ek olajjal, majd csurgasd rá a torta tetejére.
  13. A csokimázra pakolgasd rá az ehető virágokat, és tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  14. Ha összeállt a torta, vedd ki a tortaformából, és a csokidarát nyomkodd a torta oldalára.
  15. Szemet gyönyörködtető, ugye? :)
© 2018 Farkas Beáta. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el