Trifle

2021.08.19

Idén nyáron már sokadjára készítettem el ezt a desszertet. Még Angliában ettünk ilyet, ami annyira ízlett, hogy magyarosítottam magunknak és azóta is vissza-visszatérő édességünk. Nagyon szeretem, mert egyszerű, gyors, látványos, könnyen variálható és általában mindenkinek ízlik. Tehát íme, a mi trifle-ünk. :)

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 ek víz
  • 6 ek cukor
  • 1 Bourbon vaníliás cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 6 ek liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 2 kk citromlé
  • néhány ek lekvár (jelen esetben málna lekvár)
  • 1 zacskó gyümölcskocsonya
  • 3 dl víz
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 0,5 dl tejszín
  • 2 kk porcukor
  • friss gyümölcsök (most málna, eper, áfonya, szeder és ribizli)

Elkészítés

  1. Először a piskóta tekerccsel kezdjük. Készítünk egy egyszerű vizes piskótát 6 tojásból. Ehhez szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a citromlével. A tojások sárgáját felhabosítjuk a cukorral, az olajjal, a vaníliás cukorral és a vízzel.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd belekeverjük a tojássárgájás krémbe. Végül a tojásfehérjék felvert habját is összedolgozzuk a tésztával, lassan, mély mozdulatokkal dolgozunk, nehogy kiverjük a levegőt a masszából.
  3. A kész tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire simítjuk.
  4. 180 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük és kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
  5. Ha megsült a piskóta, akkor még melegen a sütőpapírral együtt egy vizes konyharuhára tesszük, megkenjük a lekvárral, feltekerjük a konyharuha segítségével és ebben az állapotban hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
  6. A trifle tál (vagy akármilyen átlátszó tál) aljára pakolgatunk ízlésünk szerint válogatott idénygyümölcsöket.
  7. A gyümölcskocsonyát a leírása szerint elkeverjük a vízzel, felforraljuk és mikor már kezd dermedni, rácsorgatjuk a tál aljára rakosgatott gyümölcsökre.
  8. Ha kihűlt a gyümölcskocsonya, akkor erre a rétegre jöhetnek a piskóta szeletek, a tál szélét körbepakolgatjuk velük, illetve a kocsonya tetejére, a már kirakott piskóta szeletek közé is teszünk piskóta tekercseket.
  9. A zacskón található leírás szerint elkészítjük a vaníliás pudingot: felforraljuk a tejet, majd összekeverjük a pudingpor és cukor elegyével. A kész pudingot még melegen a piskótatekercsekre öntjük.
  10. Amíg hűl a pudingos réteg, felverjük kemény habbá a tejszínt a porcukorral együtt. A felvert tejszínhabot rásimítjuk a már dermedt vanília pudingra.
  11. Végezetül adunk az élvezetnek és a tejszínhab tetejére rengeteg gyümölcsöt halmozunk.
  12. Az elkészült trifle mehet a hűtőbe néhány órára, de a legjobb egy éjszakát pihentetni
© 2018 Farkas Beáta. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el