Tenger gyümölcsei és tagliatelle, a tökéletes páros
2018.01.21

Egy kis kagyló, egy kis rák, friss tészta, citrom, fokhagyma, olívaolaj... mi kell még a boldogsághoz? Egy tányér igazi nyári hangulat.
Hozzávalók:
- 50 dkg (friss) tagliatelle
- 50 dkg tisztított garnélarák
- 25 dkg tisztított kagylóhús
- 3 gerezd
fokhagyma
- 5 dkg vaj
- kevés olívaolaj
- pici só
- pici bors
- 2 dl főző tejszín
- 1 citrom
- felaprított metélőhagyma
- díszítéshez egy kis csokor petrezselyem zöldje
Elkészítés
- Először főzd meg a tésztát. Tegyél fel egy lábasban vizet főzni, sózd meg, mikor forr, tedd a lobogó vízbe a tésztát, és néhány perc alatt főzd meg.
- Amíg elkészül a tészta, készítsd el a tenger gyümölcseit is.
- Aprítsd fel a fokhagymát, és az olívaolaj és vaj keverékén pirítsd meg. Mikor már érzed a fokhagyma intenzív illatát, tedd rá a rákot és a kagylót is.
- A citromot mosd meg, és reszeld rá a tenger gyümölcseire a héját.
- Vágd félbe a citromot, és a felének a levét csurgasd rá. (TIPP: Mielőtt felvágnád, görgesd meg úgy a citromot a deszkán, hogy közben kissé nyomod a tenyereddel, így több levet fog engedni.)
- Engedd, hogy kicsit elpárologjon a víz, melyet a tenger gyümölcsi engedett, majd ízesítsd ízlésed szerint az egészet sóval, borssal, valamint a felaprított metélőhagymával.
- Mikor kissé elpárolgott a felesleges víz, öntsd rá a tejszínt is, és főzd össze.
- (TIPP: Amennyiben úgy ítéled meg, hogy túl folyós a szósz, nyugodtan sűríthetsz még rajta. Egy kis tálkában keverj össze 2 ek lisztet egy kis vízzel csomómentesre, a szósz levéből is kanalazz hozzá, keverd ősze, és az egészet öntsd a tenger gyümölcseire.)
- Ha megfőtt a tészta, szűrd le, és az egészet add a tenger gyümölcseis szószhoz, majd még egy kicsit érleld össze az ízeket a láng felett.
- Végezetül csurgass rá egy kis olívaolajat, tálalásnál pedig szórd meg a felaprított petrezselyem zöldjével, valamint kínálj mellé citromkarikát is.
