Pulled Pork Sandwich with BBQ Sauce and Coleslaw - csak úgy "amerikásan"

2018.02.10

Pénteken a Balázsék reggeli műsorban Rákóczi Feri adta az ötletet, és mivel Tamás már rég óta csorgatja a nyálát az ilyen szendvicsekre, gondoltam, miért is ne próbáljuk ki? :) Isteni lett!

Hozzávalók:

Húshoz:

  • 2 kg sertéslapocka
  • 1 ek só
  • 2 ek barna cukor
  • 0,5 ek római kömény
  • 1 ek füstölt pirospaprika
  • 1 zacskó fokhagyma granulátum
  • 1 zacskó sertés fűszersó
  • fél zacskó chili cayenne
  • kevés chili pehely
  • olívaolaj
  • mustár
  • Guinness sör
  • alufólia

Salátához:

  • fél fej káposzta
  • 2 répa
  • 1 fej lila hagyma
  • 3 dl majonéz
  • 2 dl főző tejszín
  • fél citrom leve
  • 2 kk barnacukor
  • 1 ek méz
  • pici só
  • pici bors

Plusz még kell:

  • bagett
  • BBQ szósz
  • sajt

Elkészítés

  1. Először készítsd el a pácot: az olívaolaj, a mustár és a sör kivételével az összes hozzávalót keverd össze egy tálban.
  2. Most a húst készítsd elő, alaposan olajozd be, majd a mustárral kend be a hús mindkét oldalát.
  3. Tépj le egy nagy adag alufóliát, akkorát, amekkora átéri a húst, mivel ebbe fogod becsomagolni.
  4. Ha ez megvan, jöhetnek a fűszerek, az 1. lépésben összeállított keveréket alaposan masszírozd a húsba, majd a húst tedd az alufóliára és önts alá egy kis sört.
  5. Csomagold be és mehet a sütőbe. Ha van időd, akkor mehet 7 órára 110°C-on, ha nincs, akkor 4 órára 150°C-on.
  6. Amíg sül, készítsd el a salátát hozzá.
  7. Amikor elkészült a hús, szedd szét szálaira két villa segítségével, és keverd el az alján felgyülemlett lével.
  1. Most jöhet a káposztasaláta: reszeld le a káposztát és a répákat, majd sózd be őket, és tedd félre állni kicsit.
  2. Amíg a káposzta pihen, aprítsd fel a lila hagymát.
  3. Keverd össze a majonézt, a főző tejszínt, a fél citrom levét, a barna cukrot és a mézet.
  4. Sózd-borsozd ízlésed szerint, majd keverd hozzá a lila hagymát is.
  5. A sótól kis levet engedtek a zöldségek, így nyomkodd ki belőlük a vizet, majd forgasd össze a majonézes keverékkel.
  6. TIPP: Hagyd néhány órát állni, hidegen a legjobb.
  1. Végezetül az összeállítás: vágj ketté egy bagettet, nyomj rá egy kis BBQ szószt, arra mehet a szálaira cincált hús, néhány szelet sajt és az egészre rá a káposztasaláta, na meg persze a bagett teteje.
  2. Próbáld ki, valóban mennyei, ha valamit, hát ezt jól kitalálták az amerikaiak. :)
© 2018 Farkas Beáta. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el