Pavlova torta

2021.09.05

Az egyik talán legegyszerűbb és leglátványosabb torta a pavlova. Először nagyon ódzkodtam tőle, mivel annyira nem rajongok a habcsókért, de adtam neki egy esélyt, és jócskán felülmúlta a várakozásokat. Megéri kipróbálni, csodás ünnepi desszert!

Hozzávalók:

  • 6 db tojásfehérje
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 csipet só
  • 225 g porcukor
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • 1 tk ecet
  • 250 ml habtejszín
  • 4 ek porcukor
  • friss gyümölcsök (most áfonya, szeder és szőlő)
  • mandulaforgács

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsd elő 110 °C-ra, a pavlovát nem sütni, hanem szikkasztani kell, ezért fontos, hogy a sütő meleg legyen, mikor beteszed.

  2. Válaszd szét a tojásokat, most csak a fehérjére lesz szükség. 

  3. A tojásfehérjéket kezdd el habbá verni, add hozzá az 1 csipet sót és a vaníliakivonatot, majd mikor már közepes keménységű a hab, lassan adagold a porcukrot.

  4. Add hozzá a kukoricakeményítőt és az ecetet, és verd kemény habbá velük a tojásfehérjéket.

  5. A kemény tojáshabot sütőpapírral bélelt tepsire pakold kör alakban, úgy, hogy kb. 8-10 cm magasságú legyen. A közepébe érdemes egy kis mélyedést kialakítani a tölteléknek. 

  6. A tojáshabot 1 óra 20 percre tedd a 110 °C-os sütőbe, a letelt idő után kapcsold le a sütőt, a pavlovát pedig hagyd benn, amíg teljesen ki nem hűl.

  7. A habtejszínt verd kemény habbá a porcukorral.

  8. A kihűlt pavlova tetejére kanalazd a tejszínhabot, a tetejére pedig pakolj minél több tetszés szerinti gyümölcsöt.

  9. +1 Ebben az esetben én mandulaforgácsot is szórtam a tetejére. Szerintem a mandula mindenhez IS illik. :)

© 2018 Farkas Beáta. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el