Oreo torta
2018.03.10

Ezt a sütit az igazi oreo mániás, csokiimádóknak ajánlom. Zoltán napra készült Zoli nevű kollégámnak (meglepő ugye?) Nálunk nagy sikert aratott, remélem Nálad is hasonlóképp lesz. :)

Hozzávalók:
28 cm átmérőjű tortaformához:
- 3 cs Oreo keksz
- 50 g olvasztott vaj
- 500 g mascarpone
- 300 g fehér csokoládé
- 2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 cs csokigolyó
Elkészítés
- A kekszet daráld apróra, legegyszerűbb géppel, de persze a sodrófás-zacskós megoldás is tökéletes.
- Az így kapott morzsalékot a felolvasztott vajjal jól gyúrd össze.
- Nyomkodd a tortaforma aljába a masszát, majd tedd hűtőbe. Amíg dermed, készítsd el a krémet.
- Egy lábas lobogó vízre lesz szükséged, vízgőz felett olvaszd fel a csokit.
- Közben verd kemény habbá a habtejszínt.
- Ha megolvadt a csoki, jöhet a mascarpone. Keverd sima állagúra a vaníliás cukorral, a vanília kivonattal és a fehér csokival.
- A csokis mascarponét keverd össze a felvert tejszínhabbal. Óvatosan, ne törd össze a habot.
- Vedd elő a tortalapot, és a tortaforma szélére, a karima falához állítsd fel szépen sorban az Oreo kekszeket, készíts egyfajta kerítést a krémnek.
- A fehér csokis masszát oszlasd el a tortaalapon, és a krémbe is nyomkodj még kekszeket.
- Végezetül a krém tetejére is fektess kekszeket, valamint pakold rá a csokigolyókat is.
- Ha ezzel megvagy, tedd hűtőbe a tortát, és kész is vagy. :)
- TIPP: Érdemes a tortát 1 nappal a tálalás előtt elkészíteni, hogy jól áthűljön és összeálljon.