Leopárd kalács
2018.04.03


Nagyon mókásnak találtam ezt a kalács receptet a kinézete miatt, gondoltam kipróbálom, íme az eredmény. Ugye milyen jópofa? :)
Hozzávalók:
- 200 g étcsoki
- 100 g tejcsoki
- 250 g vaj
- 400 g barnacukor
- 4 db tojás
- 140 g liszt
- 50 g kakaópor
Elkészítés
- Először a sütőt melegítsd elő 180°C-ra, majd tegyél fel egy lábasban vizet forrni.
- A csokikat, a vajat és a cukrot vízgőz felett olvaszd meg.
- Ha felolvadtak, vedd le őket a vízgőzről és egyenként keverd bele a tojásokat.
- Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a kakaóport., majd ezt is add a csokis masszához.
- A muffinsütőt béleld kis a kis papírkosárkákkal (ha szilikon formád van, akkor ezt a lépést kihagyhatod).
- A masszát öntsd az előkészített formákba, majd süsd 30 percen át.
- Ha kihűltek szórd meg őket porcukorral és fogyaszd egészséggel. :)