Leopárd kalács

2018.04.03

Nagyon mókásnak találtam ezt a kalács receptet a kinézete miatt, gondoltam kipróbálom, íme az eredmény. Ugye milyen jópofa? :)

Hozzávalók:

  • 200 g étcsoki
  • 100 g tejcsoki
  • 250 g vaj
  • 400 g barnacukor
  • 4 db tojás
  • 140 g liszt
  • 50 g kakaópor

Elkészítés

  1. Először a sütőt melegítsd elő 180°C-ra, majd tegyél fel egy lábasban vizet forrni.
  2. A csokikat, a vajat és a cukrot vízgőz felett olvaszd meg.
  3. Ha felolvadtak, vedd le őket a vízgőzről és egyenként keverd bele a tojásokat.
  4. Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a kakaóport., majd ezt is add a csokis masszához.
  5. A muffinsütőt béleld kis a kis papírkosárkákkal (ha szilikon formád van, akkor ezt a lépést kihagyhatod).
  6. A masszát öntsd az előkészített formákba, majd süsd 30 percen át.
  7. Ha kihűltek szórd meg őket porcukorral és fogyaszd egészséggel. :)
© 2018 Farkas Beáta. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el