Isteni sajtos roló
2018.04.03

Sajtos roló... Imádom a sajtot, minden mennyiségben. A sós sütemények közül talán ez az egyik kedvencem, és most azt is megmutatom, hogyan készül:
Hozzávalók:
- 1 cs friss leveles tészta
- 3 db tojássárgája
- 3 csapott ek finomliszt
- 1 doboz krémsajt
- 1 rúd sajtkrém
- 25 dkg reszelt sajt
- 15 dkg vaj
- 3 dl tej
Elkészítés
- Először a sütőt melegítsd elő 180°C-ra.
- A leveles tésztát vágd fel kb. 2 cm széles csíkokra.
- A csíkokat roló sütőkre tekerd fel, ha ilyened nincs, alufóliából hajtogass kis sátrakat, és tekerd erre a tésztát.
- Olívaolajjal kend meg őket és mehetnek az előmelegített sütőbe kb. 10-15 percre.
- Ha megsült a tészta vedd ki, és hűtsd ki őket. Amíg a tészták hűlnek, készítsd el a krémet.
- A krémhez a tojássárgákat a liszttel, a krémsajttal, a sajtkrémmel, 10 dkg reszelt sajttal és a tejjel keverd simára, majd lassú tűzön sűrítsd be. Hagyd kihűlni.
- A vajat 10 dkg reszelt sajttal keverd habosra és keverd bele a kihűlt krémet.
- A megsült rolókat habzsák segítségével töltsd meg a sajtkrémmel és a végüket nyomkodd a reszelt sajtba.