Fehércsokis sajttorta sütés nélkül

2019.09.12

Tökéletes vendégváró, gyors összeállítású és eszméletlenül finom!

Hozzávalók:

  • 2 cs Győri Édes keksz
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg fehércsoki
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 ek barnacukor
  • 2 dl zsíros tejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom héja és leve
  • néhány kanál áfonyalekvár (vagy bármilyen más)
  • friss idénygyümölcsök

Elkészítés

  1. Egy 22 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk.
  2. A vajat megolvasztjuk. A kekszet ledaráljuk, az olvasztott vajjal összekeverjük, majd ezt az elegyet szépen egyenletesen belenyomkodjuk a karika aljába. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a krém.
  3. A fehércsokit megolvasztjuk gőz fölött, majd hagyjuk hűlni. 
  4. A mascarponét a barnacukorral összekeverjük,  belereszeljük a citrom héját, valamint a citrom levét is hozzáadjuk. 
  5. Hozzákeverjük a felolvasztott fehércsokit is. 
  6. A tejszínt felverjük kemény habbá, és finom mozdulatokkal belekeverjük a krémbe.
  7. A kekszes alapra kanalazzuk az elkészült krémet és elterítjük,. A tetejét egyenesre simítjuk, rácsurgatjuk az áfonyalekvárt, majd egy kés hegyével elkeverjük a krém felszínével.
  8. Az elkészült tortát hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
  9. Ha megszilárdult, kivesszük a tortaformából és friss gyümölcsökkel díszítjük.
© 2018 Farkas Beáta. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el