Fehércsokis sajttorta sütés nélkül
2019.09.12
Tökéletes vendégváró, gyors összeállítású és eszméletlenül finom!

Hozzávalók:
- 2 cs Győri Édes keksz
- 15 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg fehércsoki
- 50 dkg mascarpone
- 2 ek barnacukor
- 2 dl zsíros tejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom héja és leve
- néhány kanál áfonyalekvár (vagy bármilyen más)
- friss idénygyümölcsök
Elkészítés
- Egy 22 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk.
- A vajat megolvasztjuk. A kekszet ledaráljuk, az olvasztott vajjal összekeverjük, majd ezt az elegyet szépen egyenletesen belenyomkodjuk a karika aljába. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a krém.
- A fehércsokit megolvasztjuk gőz fölött, majd hagyjuk hűlni.
- A mascarponét a barnacukorral összekeverjük, belereszeljük a citrom héját, valamint a citrom levét is hozzáadjuk.
- Hozzákeverjük a felolvasztott fehércsokit is.
- A tejszínt felverjük kemény habbá, és finom mozdulatokkal belekeverjük a krémbe.
- A kekszes alapra kanalazzuk az elkészült krémet és elterítjük,. A tetejét egyenesre simítjuk, rácsurgatjuk az áfonyalekvárt, majd egy kés hegyével elkeverjük a krém felszínével.
- Az elkészült tortát hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
- Ha megszilárdult, kivesszük a tortaformából és friss gyümölcsökkel díszítjük.