Csokimousse torta a csokiimádat jegyében



Párom nagy csokiimádó hírében áll, ha valamiben nincs csokoládé, az már nem is "igazi" sütemény - szerinte.
Ez a torta neki készült, csak, hogy egyen valami "igazi"-t is. :)
Hozzávalók:
A tésztához
- 12 dkg tejcsokoládé
- 12 dkg liszt
- 16 dkg barnacukor
- 6 tojás
- 12 dkg vaj
A krémhez
- 20 dkg étcsokoládé
- 5 dl tejszín (2,5 dl felverve és 2,5 dl folyékonyan)
- 4 evőkanál barnacukor
A díszítéshez
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
1. Először a krémet készítsd el, a krém étcsokiját vízgőz felett olvaszd meg, majd folyamatos
kevergetés mellett add hozzá a folyékony tejszínt és a cukrot is. Hűtsd ki.
2. Verd fel a maradék tejszínt kemény habbá, és keverd a krémhez.
3. A krémet egy éjszakát pihentesd a hűtőben. Ezt a lépést én sajnos időhiány miatt kihagytam, lerövidítettem, így a krémem még kissé folyós volt, mikor használtam... Te ne hagyd ki, szánj rá időt, és akkor lesz tökéletes az állaga!
4. Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra.
5. A tésztához való
tejcsokoládét darabold fel apróra, majd olvaszd fel gőz felett.
6. A
folyékony tejcsokihoz folyamatos kevergetés mellett add hozzá a
lisztet, a cukrot, a porcukrot, a felvert tojásokat és az apróra
kockázott vajat is.
7. Ezután jó alaposan dolgozd össze a hozzávalókat és
a keveréket kanalazd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd tűpróbáig süsd.
8. A díszítéshez a csokit vízgőz felett olvaszd meg, és egy kanál segítségével csurgasd egy sütőpapírra mindenféle alakzatban. Én itt absztrakt alakzatokat próbáltam elérni, de inkább őszi falevelek lettek. :)
9. A csokidíszeket tedd félre dermedni.
10. Ha kihűlt a tészta, akkor vágd ketté és töltsd meg a csokis krémmel.
11. A maradék krémet oszd két felé, az egyik felével a torta tetejét és az oldalát vond be, majd tedd be a hűtőbe dermedni.
12. Ha megdermedt a krém, vedd ki a tortát a hűtőből, és ismételd meg a műveletet a maradék krémmel is.
13. Az elkészített, megdermedt csokidíszeket helyezd a torta tetejére, tetszésed szerint.